Producent én groothandel van reinigings-,desinfectie en toilet-hygiene artikelen voor de professionele markt: horeca, schoonmaak, zorg- en industriesector.

Over ons

Het bedrijf Selden Europe BV is ontstaan uit een samenwerking tussen de twee familiebedrijven Selden research LTD (sinds 1968) en Hardij reinigingstechniek BV. (sinds 1990). We werken in een platte organisatie met korte communicatielijnen waardoor we klantgericht en tegen zeer concurrerende prijzen kunnen leveren. Selden Europe BV telt zo’n 250 medewerkers verdeeld over Nederland en Groot Brittannië. Er wordt in onze laboratoria dagelijks gewerkt aan bestaande en nieuwe producten waarbij de doelstelling is om deze zo veilig mogelijk te maken voor mens en milieu. Door steeds hogere productconcentraties te produceren beperken we de hoeveelheid afval, plastic, distributie en opslag. Onze missie is om met de beste prijs – kwaliteitsverhouding onze klanten optimaal tevreden te stellen.
Wij ondersteunen onze klanten met moderne technieken . Zo kunnen bijvoorbeeld de QR codes waarmee al onze producten zijn voorzien bij scanning ervan toegang geven tot onze cloud . In deze cloud krijgt de klant toegang tot veiligheidsbladen ,gebruiksaanwijzingen , haccp plannen. Vanuit de cloud kunnen ook de muurposters met reinigingsschema’s geprint worden Ook zijn er instructie video’s te zien met de correcte gebruikswijze van de producten. Deze QR codes stellen de klant ook in staat om een video verbinding te maken met een helpdesk medewerker / monteur om zo kleine storingen te verhelpen.
Om onze kwaliteit te waarborgen zijn wij ISO 9001, ISO 14001, ISO18001, IPPC , NSF en Ecoflower gecertificeerd. Door ons te commiteren aan de IPPC norm bewijst Selden bv te produceren met de modernste installaties. Deze installaties staan onder strenge controles zodat er geen lekkages optreden en hoog energieverbruik voorkomen wordt.

Momenteel wordt er jaarlijks zo’n 45 miljoen liter afgevuld in diverse verpakkingseenheden . Van 100ml flesjes tot bulk vrachtwagens . Door gebruik te maken van verschillende afvul- en verpakkingslijnen kunnen we zowel grotere als kleinere charges prima verwerken .

Uiteraard voldoen al onze producten , het productieproces en de distributie ervan aan de hoogste milieu eisen. Wat onze productie bijzonder maakt is dat alle spoelwater uit tanks en leidingen via enzymentanks ,die chemicaliën afbreken , als schoon water via het riool de fabriek verlaat.

Selden Europe beschikt over eigen ( bio ) laboratoria waar zo’n 20 medewerkers dagelijks werken aan optimalisering van onze bestaande producten alsmede uitbreiding van de product range.

Hoog in het vaandel staat hierbij dat deze producten veilig te gebruiken zijn voor medewerkers en klanten. Tevens beschikken wij over een eigen kwaliteitscontrole. De Batch nummers op de verpakkingen stellen ons in staat tot 2 jaar na productie terug te kijken . In ons reseach and development centrum worden onze producten ook getest onder wisselende omstandigheden zoals dezeover de wereld kunnen voorkomen . Er worden verschillende hardheden van water nagebootst en waar mogelijk wordt er ook gewerkt met lokale ingrediënten ten . Doel is dat onze producten overal ter wereld naar behoren werken .

Vanuit het computergestuurde magazijn met 12.000 palletplaatsen worden onze producten over 40 landen globaal verstuurd. Onze klanten bestellen verpakte producten maar ook hoogconcentraten om deze ter plekke aan te lengen en af te vullen . De etiketen worden ter plekke verzorgd  .Water verschepen is immers niet efficient . Het computersysteem bewaakt onder andere de in – en uitgaande voorraden van grondstoffen en eindproducten zodat deze optimaal zijn . Onze regulatory manager houdt zich bezig met de wetgeving in de verschillende landen waar Selden aan levert. Het stelt ons o.a. in staat om producten te registreren bij lokale overheden.

Voor de tussenhandel is het mogelijk om, naar eigen huisstijl, een product of productlijn te ontwikkelen. Onze designstudio bekijkt samen met de klant de lay-out en zorgt ervoor dat alle wettelijke informatie op de etiketten aanwezig is én dat deze informatie up to date blijft. Al onze etiketten zijn chemie en UV bestendig en er hoeven geen grote aantallen op voorhand gekocht te worden bij aanmaak van private label producten

Bekijk ons volledige productassortiment.

Selden Europe B.V.

Stuur een bericht

Naam*